Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Γουμένισσα,  15 Οκτωβρίου 2015

 

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ                

Τηλ. & fax. : 2343 041 228

Τηλ. Δντή :   2343 043 508

 

                             ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

          Αγαπητοί Γονείς,

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη. Προ πάντων ευχόμαστε για τους μαθητές μας μια δημιουργική και γόνιμη χρονιά που θα τους οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων τους, αλλά και στην ολοκλήρωσή τους ως προσωπικοτήτων και ως πολιτών.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το Σχολείο είναι συλλογική υπόθεση. Είναι ένας θεσμός και ένας φορέας όπου συνυπάρχουν και συνεργάζονται Μαθητές - Γονείς - Καθηγητές.  Φυσικά ο καθένας έχει το ρόλο του, τις υποχρεώσεις του και τα δικαιώματά του, αλλά και μερίδιο ευθύνης για την καλή και αποτελεσματική λειτουργία και συνεργασία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ρόλος των γονέων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Σχολείου είναι πολύ σπουδαίος  και καθοριστικός. Με τη συνεργασία γονέων και Σχολείου αίρονται διάφορες παρεξηγήσεις, επιλύονται προβλήματα που ανακύπτουν και δημιουργούνται ειλικρινείς σχέσεις που επηρεάζουν θετικά τους μαθητές.

Ο Διευθυντής και όλοι οι καθηγητές του Σχολείου μας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Με τη στήριξη, τη συνεργασία και την παρουσία σας το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Σας περιμένουμε για γνωριμία και ενημέρωση σχετικά με την έως τώρα επίδοση των παιδιών σας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Α. ΑΠΟΥΣΙΕΣ

  • Ο μαθητής δεν πρέπει να απουσιάζει αδικαιολόγητα. Σε περίπτωση απουσίας οι γονείς ενημερώνουν το Σχολείο και το Σχολείο ενημερώνει τους γονείς.
  • Το όριο των αδικαιολόγητων απουσιών είναι 50 και των δικαιολογημένων 64 (114 συνολικά). Οι απουσίες πρέπει να δικαιολογούνται είτε από τους γονείς-κηδεμόνες είτε από Νοσοκομείο - Γιατρό μέσα σε 10 ημέρες από την ημέρα απουσίας του μαθητή.                 
  • Εκπρόθεσμα δικαιολογητικά από Γιατρό ή σημειώματα Γονέων δε γίνονται δεκτά, γιατί δημιουργείται πρόβλημα άνισης μεταχείρισης.
  • Οι γονείς - κηδεμόνες έχουν δικαίωμα δικαιολόγησης (ασθένεια ? σοβαροί λόγοι) έως και 10 ημερών, με τον περιορισμό ότι μπορούν να δικαιολογήσουν έως 2 συνεχόμενες ημέρες απουσίας.

 

Β. ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Αν υπάρχουν ερωτήματα και απορίες σχετικά με τις  ομάδες προσανατολισμού  (Ανθρωπιστικών σπουδών ? Θετικών σπουδών) ή τα μαθήματα επιλογής που θα ακολουθήσει το παιδί σας, καλό είναι να ζητήσετε περαιτέρω ενημέρωση και πληροφόρηση από τον Διευθυντή του Σχολείου και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr).

Γ. ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

          1)  Η προσέλευση των μαθητών στο Σχολείο πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι τις 8:00 π.μ. . Οι επιμελητές το αργότερο μέχρι 7:50 π.μ. .

          2) Απαγορεύεται η προσέλευση στο Σχολείο με μηχανάκι στους μαθητές που δεν έχουν άδεια οδήγησης. Οι μαθητές που έχουν άδεια οδήγησης οφείλουν να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα ότι επιτρέπει στο παιδί του να προσέρχεται στο σχολείο με μηχανάκι.  

         3) Δεν απομακρύνεται κανένας μαθητής από το Σχολείο χωρίς την άδεια του Διευθυντή ή του διδάσκοντος καθηγητή, όταν απουσιάζει ο Διευθυντής.

          4) Ο γονέας ? κηδεμόνας του μαθητή που παίρνει άδεια οφείλει να ενημερώνει τηλεφωνικά το Σχολείο για την άφιξη του μαθητή στο σπίτι.

          5) Απαγορεύεται το κάπνισμα  και η χρήση κινητού τηλεφώνου στους χώρους του Σχολείου.

          6) Το Σχολείο οφείλει να σας αποστείλει το τελικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι καθηγητές είναι στην διάθεση των γονέων ? κηδεμόνων για ενημέρωση στα κενά τους οποιαδήποτε  ημέρα και ώρα.

Υ.Γ. Σας επισυνάπτουμε πρόγραμμα του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για επικοινωνία μαζί τους.

Ο Σύλλογος Καθηγητών                                              Ο Διευθυντής

 

 

 

                                                                          Γιάκος  Θωμάς